Alfabetisering

Nederlands leren bij Sagènn is leuk!
Wil jij Nederlands leren om mee te kunnen doen in de maatschappij? Kun jij niet lezen en schrijven? Bijvoorbeeld omdat jij in het land waar jij vandaan komt niet naar school bent geweest? Dan is deze cursus iets voor jou. Wij leren jou de Nederlandse taal op een leuke en praktische manier voor een nieuwe toekomst in Nederland.

Programma:
In onze cursus leer jij Nederlands spreken, schrijven, lezen en verstaan. Het programma is opgebouwd uit Nederlands leren op 3 niveaus: Alfa A, Alfa B en Alfa C. Vanuit Alfa A en B ontwikkel de basiskennis van de Nederlandse taal: het alfabet leren, lezen en schrijven en korte zinnen leren spreken. Aan het eind van Alfa B en in Alfa C is de lesstof geïntegreerd met de alledaagse thema’s en leer je meer over functioneel taalgebruik, zoals de post lezen of een formulier invullen. Je leert niet alleen Nederlands, maar komt ook meer te weten over Nederland. Aan het einde van de cursus toetsen we jouw taalniveau.

Resultaat:
Onze cursus is gericht op het verbeteren van de Nederlandse taal op Alfa C niveau. Met taalniveau Alfa C kun je de dagelijkse basistaal begrijpen. Je kunt jezelf voorstellen aan anderen en kan vragen stellen en beantwoorden over persoonlijke gegevens. Daarnaast kun je jezelf verstaanbaar maken als de andere persoon langzaam en duidelijk praat en bereid is om je te helpen. Je ontvangt een certificaat voor deelname.

Lesmethode:
Wij werken met de erkende lesmethode Alfaflex. De lesmethode bestaat uit 29 lees- en schrijfboekjes uitgebreid met werkkaarten die zijn onderverdeeld op 3 niveaus; Alfa A, B en C. De methode is geschikt voor in de les en zelfstudie. Je kunt leren op jouw eigen tempo.

Werkwijze:
Na inschrijving nodigen we je uit voor een kennismaking. Jij kunt aangeven wat je van ons verwacht en wij geven aan wat we van jou verwachten. Wij vinden het belangrijk om hier aandacht aan te besteden, omdat wij je een cursus willen aanbieden die aansluit bij jouw wensen. Je krijgt een taaltoets die je taalniveau laat zien en het aantal lessen dat je moet volgen om jouw gewenste taalniveau te bereiken op de onderdelen spreken, schrijven, lezen en / of luisteren. Samen kijken we welk programma het beste bij je past om Nederlands te leren.

Instapadvies:
n.v.t.

Prijs

Cursus Prijs
3 maanden
6 maanden
9 maanden
12 maanden
18 maanden
2 lessen per week €399,- per maand

3 lessen per week €499,- per maand

4 lessen per week €599,- per maand

De exacte kosten en duur van de cursus hangt samen met jouw startniveau en leerbaarheid. Onze cursussen zijn inclusief lesmateriaal. Examen is niet van toepassing.

Direct inschrijven:
Wil jij je inschrijven voor de cursus of wil je meer informatie? Klik hier!