Cursus Digiwijs 2

Er wordt steeds meer van je verwacht dat je voldoende digitale vaardigheden hebt. Je weet hoe de computer werkt, dat je kunt omgaan met internet en kan communiceren via social media. Ben je hier al bekend mee maar wil jij je hier nog meer in verdiepen? Dan is deze cursus zeker wat voor jou!

Wat leer je?
Je hebt een basis in digitale vaardigheden en gaat je verder verdiepen in complexere digitale vaardigheden die van toepassing zijn in jouw directe omgeving; thuis en op je werk.

Je leert meer over:
• Applicaties te downloaden en programma’s te installeren
• Op een veilige manier om te gaan met informatie en privacy in acht te houden bij het versturen van berichten en het verspreiden van informatie
• Informatie te zoeken, de bron te achterhalen en te verwerken in een tekst of presentatie
• Online bestellingen doen en een vakantie boeken
• Programma’s zoals PowerPoint, Word, Adobe Reader en Paint te gebruiken

Duur
De cursus duurt gemiddeld 26 lessen.
Eén les duurt 3 uur en je werkt na elke les ongeveer 1 uur aan je huiswerk. In totaal ben je gemiddeld 104 uur bezig met deze cursus. 

Lesmethode:
Bij deze cursus gebruik je onze eigen Sagènn Digiwijs methode. Deze methode bestaat uit leskaarten en jouw persoonlijke digitale leeromgeving op mijn.sagenn.nl.

Resultaat:
Aan het eind van deze cursus beheers je de digitale vaardigheden op niveau 2.
Je bent kunt digitale systemen gemakkelijker begrijpen en gebruiken. Je kan op een veilige manier omgaan met complexere digitale handelingen in jouw eigen leef-, werk- en leeromgeving.

Locatie:
Je kunt de cursus volgen op verschillende locaties in Alphen a/d Rijn en Rotterdam.

Prijs:
Ben jij niet inburgeringsplichtig en woon jij in regio Alphen a/d Rijn of Rotterdam? Dan kun je bij ons gratis lessen volgen.