Cursus Digiwijs 1

Overal waar je bent kom je in aanraking met internet, computer of andere digitale vormen. Of het nu gaat om internetbankieren, het gebruik van social media, het aanvragen van een paspoort of het opzoeken van een telefoonnummer. Wil jij een basis in digitale vaardigheden krijgen? Dan is deze cursus echt iets voor jou!

Wat leer je?
Je gaat aan de slag met je digitale vaardigheden en leert verschillende digitale systemen te gebruiken en toe te passen in je alledaagse leef-, werk- en leeromgeving.

Je leert meer over:
• Veilig internetten en veilig werken op de computer, smartphone of tablet
• Informatie opzoeken via een zoekmachine of een zoekapplicatie
• Het programma Word of andere tekstverwerkingsprogramma’s gebruiken
• Digitaal te communiceren via WhatsApp, sms of e-mail
• Internetbankieren, social media gebruiken en online formulieren invullen

Duur:
De cursus duurt gemiddeld 26 lessen.
Eén les duurt 3 uur en je werkt na elke les ongeveer 1 uur aan je huiswerk. In totaal ben je gemiddeld 104 uur bezig met deze cursus.

Lesmethode:
Bij deze cursus gebruik je onze eigen Sagènn Digiwijs methode. Deze methode bestaat uit leskaarten en jouw persoonlijke digitale leeromgeving op mijn.sagenn.nl

Resultaat:
Aan het eind van deze cursus beheers je de digitale vaardigheden op niveau 1. Je weet hoe veel voorkomende digitale systemen en toepassingen in het dagelijks leven werken en hoe je ze moet gebruiken. Na de cursus kan je de digitale vaardigheden verder ontwikkelen in onze cursus DigiWijs niveau 2.

Wil jij een officieel diploma op basisniveau 1 behalen? Dan kan je bij ons ook de opleiding Digitale Vaardigheden Basisniveau 1 volgen. 

Locatie:
Je kunt de cursus volgen op verschillende locaties in Alphen a/d Rijn en Rotterdam.

Prijs:
Ben jij niet inburgeringsplichtig en woon jij in regio Alphen a/d Rijn en Rotterdam? Dan kun je bij ons gratis lessen volgen.