Reviews van onze cursisten

Klanttevredenheid scoort bij Sagènn een 8.8 en daar zijn we trots op!

Magda
“Ik spreek Nederlands met de mensen in de Hoogvliet, de Jumbo en de Albert Heijn”. Magda (29) zit in de examenklas bij Sagènn waar ze druk bezig is met het oefenen van haar spreekvaardigheid: “Ik moet het overal proberen te spreken”.

Ze is erg blij met de lessen bij Sagènn, omdat er veel les is waardoor ze de Nederlandse taal kan leren in een regelmatig tempo. De Nederlandse taal leert Magda speciaal voor haar zoontje van 11 maanden zodat ze hem Nederlands kan leren. Ook wil ze graag goed met haar Nederlandse schoonouders kunnen praten, wat nog best een uitdaging is: “ze praten heel snel en alleen Nederlands.

Mohebola
Mohebola heeft het erg naar zijn zin in Nederland. Het eten, melk, chocolade en oliebollen, valt goed bij hem in de smaak, maar ook het leren van de Nederlandse taal vindt Mohebola erg leuk. Zijn vrienden hebben hem aangeraden zich aan te melden bij Sagènn voor het leren van de taal. Buiten de lessen houdt hij zichzelf bezig met huiswerk en computeropdrachten opgegeven door zijn docent. Mohebola is daar erg blij mee, “Ik heb echt de beste docent!”.

Na het behalen van zijn inburgeringsdiploma wil Mohebola gaan starten met de opleiding Beveiliging. Hij hoort van sommige mensen dat het moeilijk is om toegelaten te worden, maar eerst wil hij zijn Inburgering halen voor 2018. Hij heeft daar alle vertrouwen in: “Dat komt helemaal goed”.

Asmae
De Marokkaanse Asmae (34) is druk bezig met studeren in haar vrije uurtjes voor het Staatsexamen. Ze heeft al twee onderdelen behaald en wil binnenkort examen doen voor de onderdelen Lezen en Schrijven. Haar docent Addil helpt haar daarbij: “hij weet precies wat ik nodig heb”. Ze zou haar docent bij iedereen aanraden die Nederlands wil leren: “Bij iedereen weet hij precies wie moet oefenen in bijvoorbeeld schrijven of spreken”.

In de Nederlandse taal vindt Asmae het figuurlijke gebruik van woorden het leukst: “Je moet niet vragen waarom het zo is, gewoon zo aannemen.. bijvoorbeeld Kaaskop!”. Ook al vindt ze de taal soms lastig, toch houdt Asmae stug vol: “Ik probeer altijd een oplossing te vinden om meer te leren”. En dat blijkt want in Februari 2016 is ze begonnen met het leren van de taal en binnenkort gaat ze op voor de laatste examens van het Staatsexamen II!

Voor meer reviews, kijk op onze Facebookpagina!