Cursus Staatsexamen II

Met een diploma voor Staatsexamen II kun je echt meedoen in Nederland! 
Wil jij vloeiend Nederlands leren spreken? Bijvoorbeeld om je vloeiend uit te kunnen drukken in het bedrijfsleven, jouw collega’s van de afdeling nog beter te kunnen begrijpen of deel te kunnen nemen aan een studie aan één van de Hoge Scholen of Universiteiten in Nederland. Dan is deze opleiding echt iets voor jou. Wij helpen jou om jouw doel als near-native speaker te bereiken. Met een diploma voor het Staatsexamen heb je een betere positie in de maatschappij en kun je gemakkelijker werken of deelnemen aan een (beroeps)opleiding. Daarnaast voldoe jij met een diploma voor het Staatsexamen aan de inburgeringsplicht. Wij verwelkomen je graag!

Programma:
Onze cursus is gericht op taalontwikkeling en is speciaal bedoeld voor mensen die hun taalniveau op de onderdelen spreken, schrijven, lezen en luisteren willen verhogen naar B2-niveau en willen slagen voor het Staatsexamen. We besteden extra aandacht aan grammatica, spelling en uitspraak en je leert wat je nodig hebt om te kunnen slagen voor het examen. Als je klaar bent voor het Staatsexamen, neem je deel aan onze speciale examentrainingen. Als je het huiswerk en de opdrachten maakt, aanwezig bent op afspraken en gemotiveerd bent, dan slaag je altijd voor het examen. Wij schrijven je in voor het Staatsexamen en bereiden je optimaal voor. De rest is aan jou! 

Resultaat:
Het Staatsexamen II bestaat uit verschillende examens. De examens Luisteren en Spreken doe je op een computer. Het examen Schrijven doe je voor een deel op de computer en voor een deel op papier. Bij het examen Lezen lees je de teksten in een boekje en beantwoord je de vragen op de computer. Als je voor alle examens bent geslaagd krijg je een officieel diploma en ben je ingeburgerd. Met taalniveau B2 kun je deelnemen aan een HBO- of WO-opleiding in Nederland.

Lesmethode:
Wij werken met de erkende lesmethode van KleurRijker met e-learning. Dit betekent dat alle lessen worden ondersteund door de computer, zodat je thuis verder kunt met de lesstof. Onze lesmethode is opgebouwd uit verschillende thema’s met praktische oefeningen en is gericht op alledaagse situaties, zodat je er direct je voordeel mee doet. Je kunt leren op jouw eigen tempo.

Werkwijze:
Na inschrijving nodigen we je uit voor een kennismaking. Jij kunt aangeven wat je van ons verwacht en wij geven aan wat we van jou verwachten. Wij vinden het belangrijk om hier aandacht aan te besteden, omdat wij je een cursus willen aanbieden die aansluit bij jouw wensen. Je krijgt een taaltoets die je taalniveau laat zien en het aantal lessen dat je moet volgen om te slagen voor het Staatsexamen.

Instapadvies:
Om deel te kunnen nemen aan de cursus adviseren we je minimaal te beschikken over taalniveau B1.

Prijs

Cursus Prijs
3 maanden
6 maanden
9 maanden
12 maanden
18 maanden
2 lessen per week €415,- per maand

3 lessen per week €515,- per maand

4 lessen per week €615,- per maand


De exacte kosten en duur van de cursus hangt samen met jouw startniveau en leerbaarheid. Onze cursussen zijn inclusief lesmateriaal. 

Direct inschrijven:
Wil jij je direct inschrijven voor de cursus of je wil meer informatie? Klik hier!